Πάνω

Λάδι Μαλλιών -Χρήσιμες Πληροφορίες

Γιατί τόσες γυναίκες τείνουν να επιλέγουν έλαια για τα μαλλιά;

Το λάδι για τα μαλλιά είναι ένα ευέλικτο καλλυντικό. Δεν αναζωογονεί μόνο τα μαλλιά έντονα και για μεγάλο χρονικό διάστημα, αλλά γεμίζει και τα κενά στη δομή των μαλλιών. Επιπλέον, τα έλαια μαλλιών μπορούν να αντικαταστήσουν ένα σημαντικό αριθμό άλλων προϊόντων περιποίησης μαλλιών που χρησιμοποιούνται καθημερινά.

Ένα συμβατικό λάδι μαλλιών μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως:

  • ένα προϊόν αναδόμησης των μαλλιών (βαθιά αναγέννηση)
  • ένα προστατευτικό γαλάκτωμα (προστατευτικά από την υπεριώδη ακτινοβολία)
  • ένα αποφρακτικό προϊόν (το κάνει πιο δύσκολο για τις τοξίνες να εισχωρήσουν στα μαλλιά)
  • ένα γαλάκτωμα θερμικής προστασίας (προστατεύει τα μαλλιά κατά το στέγνωμα και το ίσιωμα)
  • ένα έντονο μαλακτικό (προσφέρει ζωντάνια στα μαλλιά αμέσως) 
  • μία θεραπεία κατά της τριχόπτωσης (ενισχύει τους βολβούς των μαλλιών)
  • μία θεραπεία αύξησης της ανάπτυξης των μαλλιών (διεγείρει τους βολβούς των μαλλιών)
  • ένα παρασκεύασμα μαλακτικού (εξουδετερώνει το φριζάρισμα, μαλακώνει τα μαλλιά)
  • ένα παρασκεύασμα που παράγει στιλπνότητα (εντείνει τη λάμψη των μαλλιών)
  • ένας ορός για τα άκρα των μαλλιών (προστατεύει τα άκρα των μαλλιών από ζημιές)

Πως αποκτώνται τα φυσικά έλαια;

Όπως το όνομα δείχνει, τα φυσικά έλαια προέρχονται από τη φύση, έτσι εξάγονται από τα φυτά που καλλιεργούνται στη Γη. Δεδομένου ότι οι ηλικιωμένοι γνώριζαν τη δύναμη που κρύβεται στους μικροσκοπικούς σπόρους, τους λάκκους και τους καρπούς. Αυτά είναι τα στοιχεία που χρησιμοποιούνται για την εξαγωγή φυσικών ελαίων. Αυτό επιτρέπει στα φυσικά έλαια να διατηρούν τις βιταμίνες, τα ανόργανα άλατα και τα σωματίδια των ακόρεστων λιπαρών οξέων στην καλύτερη «μορφή», ώστε να μπορούν να θρέψουν το τριχωτό της κεφαλής και τα μαλλιά.

Πως λειτουργούν τα έλαια μαλλιών;

Τα φυσικά έλαια μαλλιών είναι κατασκευασμένα από μόρια τα κύρια καθήκοντα των οποίων είναι η είσοδος μέσα στα ανθρώπινα κύτταρα. Αυτά τα «περήφανα» έλαια έχουν εξαιρετικές δυνατότητες, καθώς είναι σε θέση να γλιστρήσουν στις εσωτερικές δομές των μαλλιών για να τα θρέψουν από μέσα. Με άλλα λόγια, μπαίνουν στον πυρήνα των μαλλιών, διεισδύουν στους βολβούς των μαλλιών, εξισορροπούν τις διαδικασίες που συμβαίνουν στο τριχωτό της κεφαλής και, επιπλέον, παρέχουν στα μαλλιά όμορφη εμφάνιση τη στιγμής που εφαρμόζεται. Αξίζει να καταλάβετε ότι αυτό το σύνολο αποτελεσμάτων δεν προσφέρεται από κανένα σαμπουάν, μαλακτικό ή βάλσαμο μαλλιών.

Μπορώ να αγοράσω οποιοδήποτε λάδι μαλλιών;

Υπάρχουν πολλά λάδια μαλλιών διαθέσιμα. Αυτά προέρχονται από σπόρους, καρπούς και φρούτα. Κάθε ένα από αυτά έχει διαφορετικό σύνολο χαρακτηριστικών, διαφορετικό σύνολο λιπαρών οξέων, διάφορες βιταμίνες και μέγεθος σωματιδίων… Επομένως, καθένα από αυτά μπορεί να επηρεάσει διαφορετικά τα μαλλιά. Έτσι…

… Πώς να επιλέξετε το καλύτερο λάδι μαλλιών;

Η καλύτερη ιδέα είναι να επιλέξετε τα έλαια ανάλογα με ορισμένα κυρίαρχα λιπαρά οξέα. Αυτές είναι οι ίδιες οι ουσίες που επιτρέπουν τον προσδιορισμό του μεγέθους των μορίων που παράγεται από ένα συγκεκριμένο έλαιο. Τα σωματίδια ελαίου χωρίζονται σε τρεις ομάδες (τρία μεγέθη). Και τα μόρια πρέπει να ταιριάζουν με το πορώδες των μαλλιών.